a la maison chez moi.

 
0 kommentarer

london is always a good idea.

 
Från Sussex tog vi oss till Oxfordshire och checkade in i Henley-on-Thames, vilket är där de spelar in Morden i Midsumer. Där var det pyntat med färggranna pimplar i Union Jack's kulörer och det låg second hand-butiker i var och varannat hörn. Vi hittade för övrigt så mycket fint i secondhand-väg när vi befann oss i England.
 
 
En dag var det dags att bege sig till Highclere Castle, vilket är slottet där Downtown Abbey spelades in. Slottet är bara öppet under vissa perioder, eftersom det faktiskt är en familj som har det som "landställe". Vem har ens ett slott som landställe?! Vi hade i vart fall förbokat biljetter för att få komma in. Tyvärr fick man inte ta några bilder inomhus, men det var oerhört pampigt.
 
 
Vi for till den otroligt vackra universitetsstaden Oxford. När vi skulle åka därifrån höll vi dock på att inte komma ut ur staden, utan vi körde runt i säkert en timme utan att förstå var vi egentligen befann oss.. Sådant är ju alltid roligt när man tänker på det i efterhand, men där och då var det lite krisvarning pga att vi bägge två var ganska kaffetörstiga och allmänt trötta. Till slut lyckades vi i alla fall ta oss upp på rätt väg, och jag fick muta mamma med glass och kaffe (funkar alltid) i en lanthandel längs vägen.
 
 
Så fina byar. Här kan man ju absolut tänka sig att bosätta sig ett tag!
 
 
I mitten av andra veckan på semestern åkte vi tvärs över hela landet, ned till den sydvästra spetsen där den lilla badorten St Ives ligger. Blir alltid lika fascinerad av hur vattennivåerna förändras i och med ebb och flod. Jag  kan inte låta bli att tycka att det ser så sorgligt och ödelagt ut när båtarna ligger strandade och tången ränner längs sandbotten. 
 
Den salta havsluften gjorde mitt hår alldeles ulligt och jag kände mig mest som ett fuktigt utegångsfår.
 
 
Vi gick på Tate Museum och till Barbara Hepworth Museum and Sculpture Garden. Jag blev växt- och krukinspirerad och njöt av de ljusa, men lummiga, ytorna. 
 
 
Och på kvällarna blev det såhär fint när solen gick ned i horisonten! St Ives var en gammal konstnärskoloni, och är fortfarande fullt en samlingsplats för konstnärer som åker dit för att öppna ateljéer och studios där man som privatperson får köpa verk.
 
 
Sista helgen i Storbritannien gjorde vi London, men jag tog märkligt nog väldigt få bilder där. På lördagen gick vi på Portobello Market i alla fall. Förra gången jag och Elin var i London så har jag för mig att vi gick dit men att det inte var särskilt mycket marknad över det hela. Nu var det i alla fall full kommers! 
england london resa st ives
0 kommentarer