sundsvall. medelpad.

 
I lördags tog jag mitt pick och pack och hoppade på ett norrgående tåg till Sundsvall. Ombord väntade mamma, som åkte från Stockholm, samt ett frukostpaket från bistron med diverse smått och gott. Jag läste Audreyflickorna av Monika Björk, fast mest pratade jag ikapp med mamma och glädjes åt tentaresultat etc.
 
 
Knappt tre timmar senare infann vi oss alltså i Sundsvall. Vi lämnade våra väskor på Hotell Knaust och begav oss ut på stadens gator för att se oss omkring. Bland annat gick vi förbi en grundskola som prydes av enkla små budord med stor innebörd: sakmodighet, ordning och sparsamhet till exempel. 
 
 
Jag hade på förhand kollat upp några second hand-butiker jag ville gå till, men sen trillade vi in på diverse små loppisar också. Den ena var mer välsorterad än den andra..
 
 
Men trevligast med att komma bort ett dygn sådär är ju ändå att bo på hotell, äta söndagsfrukost till halv tolv och uppleva den där härliga vardagslyxen som kommer på köpet. Vid fem-tiden gick tåget tillbaka söderöver, och mamma och jag var fullt eniga om att detta måste vi göra om. En fullt ut lyckad mini-semester.
sundsvall
0 kommentarer