linsfärssås.

 
Från att i princip ha ätit ur frysen de senaste veckorna kände jag att jag behövde ta tag i tillvaron lite och laga en ordentlig omgång mat så att jag klarar mig ett tag till. Någonstans långt bak i minnesbanken hade jag plockat upp det här receptet som jag bestämde mig för att testa. Jag reviderade en pytteliten smula i receptet, men annars följde jag Floras tillvägagångsätt.
 
Ingredienser: en aubergine, en gul lök, två vitlöksklyftor, 400 gram krossade tomater, två msk tomatpuré, två msk balsamvinäger, två msk rött matlagningsvin, två rivna morötter, en dl röda linser, en grönsaksbuljongtärning, salt, peppar, chilipulver, oregano och timjan.
recept
0 kommentarer

mollbergs och pelagonsticklingar.

 
Efter tre föreläsningar igår fick jag trevligt promenadsällskap hem, och sedan satte jag mig och skrev anteckningar och räknade lite övningar. Vi har börjat med 2 nya kurser nu, som löper parallellt med en tredje kurs där vi är inne på sista tredjedelen, så som vanligt är det lite omvälvande att ställa om sig från de senaste två veckornas intensiva tentaperiod.
 
 
Det var så himla fint marsväder ute och tillsammans med mina nyplanterade pelagonsticklingar osade min fönsterkarm vårkänslor. Jag, som egentligen tycker att mars är en fruktansvärd månad, börjar se ljuset i tunneln och har känt mig ganska glad på sistone.
 
 
Och någon timme senare plingade det på dörren, och där stod pappa med en papperspåse från konditorit Fågelsången. Jag satte på Mollbergs blandning, dukade upp fikabrödet och sedan satte vi oss till bords. Vi pratade om jobbintervjuer, helgplaner och vad som händer i livet just nu. Så fint med torsdagsbesök!
0 kommentarer

sundsvall. medelpad.

 
I lördags tog jag mitt pick och pack och hoppade på ett norrgående tåg till Sundsvall. Ombord väntade mamma, som åkte från Stockholm, samt ett frukostpaket från bistron med diverse smått och gott. Jag läste Audreyflickorna av Monika Björk, fast mest pratade jag ikapp med mamma och glädjes åt tentaresultat etc.
 
 
Knappt tre timmar senare infann vi oss alltså i Sundsvall. Vi lämnade våra väskor på Hotell Knaust och begav oss ut på stadens gator för att se oss omkring. Bland annat gick vi förbi en grundskola som prydes av enkla små budord med stor innebörd: sakmodighet, ordning och sparsamhet till exempel. 
 
 
Jag hade på förhand kollat upp några second hand-butiker jag ville gå till, men sen trillade vi in på diverse små loppisar också. Den ena var mer välsorterad än den andra..
 
 
Men trevligast med att komma bort ett dygn sådär är ju ändå att bo på hotell, äta söndagsfrukost till halv tolv och uppleva den där härliga vardagslyxen som kommer på köpet. Vid fem-tiden gick tåget tillbaka söderöver, och mamma och jag var fullt eniga om att detta måste vi göra om. En fullt ut lyckad mini-semester.
sundsvall
0 kommentarer