des livres.

 
En av de saker jag tycker som allra mest om med sommaren är den tid jag kan lägga på att läsa böcker. Även om jag läser en hel del under terminerna så blir det betydligt mer under sommaren. Eftersom mitt nya jobb innebär att jag spenderar en del tid på tåget tar jag tillfället i akt att läsa när jag är påväg till/från jobbet. Förra veckan läste jag ut tre böcker, och imorse började jag på klassikern 1984 av George Orwell.
böcker
0 kommentarer

inredningsdrömmar.

Bilder tagna från elle decorations inspirationsgalleri.
 
Jag har så oproportioneligt stora ambitioner och drömmar gällande hur mitt hem ska se ut inredningsmässigt, med tanke på att det faktiskt inte får plats så himla mycket i en liten etta. Dock är det ju alldeles underbart härligt att få sväva bort lite i interiörsparadiset och drömma om finurliga krukväxter, vackra stilleben och fina textilier.
0 kommentarer

nyckelvikens herrgård.

 
Som någon form av försenad morsdag-uppvaktning styrde jag upp en liten utflykt till Nyckelvikens herrgård på nationaldagen. Mamma och jag hoppade på en södergående buss vid Slussen, som förde oss längs kringeli-krok-vägar bland välmående Nackakvarter. Efter en ganska bra stund hoppade vi av vid Bråvallaplan och gick den lilla promenaden genom Nacka naturreservat innan vi nådde Nyckelviken.
 
 
Väl framme slog vi oss ned på uteserveringen och beställde in varsin varmrökt lax, vilket serverades på deras vackra porslin med influenser från sjuttonhundratalet. Vi drack kaffe på maten innan vi promenerade en sväng genom trädgården, förbi lusthuset och under sparbanksekarna. En mycket fin vistelse, och bäst av allt var att mamma blev glad.
 
 
nyckelviken
1 kommentar